onsdag 14 mars 2012

Köksrenovering - dag 1

Åh, så kul! Idag började vi att greja med köket. Efter många funderingar och diskussioner har vi kommit fram till att vi inte ska lacka om luckorna som vi tänkt från början. Anledningen är att vi faktiskt tycker att luckorna är ok (svartek med ådringar, men ser mörkbruna ut) och att vi har en liten kille som närsomhelst kommer att tulta runt med gåvagn och köra sin lilla brandbil in i luckorna. Och vi vill inte behöva vara rädda för att han sabbar våra luckor...

STEG 1 - ta bort överskåpet mellan köksdelen och matplatsen.





Här kan man se att man blir lite "instängd" och måste böja sig emellan bänken och skåpet om man vill prata med dem som sitter vid matbordet.



Darling plockar bort elkabeln till lysröret under skåpet.



Överskåpet var otroligt tungt! Den for ner med en duns på bröstpanelen när sista skruven släpptes. Och detta trots att jag försäkrade att jag minsann höll emot...hmmm, hoppsan ;-). För att överhuvudtaget rubba skåpet var vi tvungna att skruva loss luckorna och ta ner alla hyllplan. Och detta medan skåpet svajade på bröstpanelen...Kändes lite läskigt.  Nu ligger skåpet i alla fall på altanen till dess att vi kör iväg till skroten.



Skåpet stöttades av en mässingsställning och satt fast med två skruvar i väggen på ena kortsidan. Dessvärre satt en spånskiva klistrad! på väggen. Denna satt stenhårt (riktigt bra lim med andra ord) så darling tog bort den bit för bit, eller smula för smula...Tog längre tid än att ta ner själva skåpet.
Tack och lov hjälper lilleman till!



Plank"j-l", var det nån som sa...;-)



Se vilken skillnad! Det blev ett helt annat ljus i köket. Och köket kändes direkt mycket större. Vi är väldigt nöjda efter insatsen idag!




1 kommentar:

  1. Blev verkligen som ett helt annat kök utan skåpet. Kommer bli supersnyggt!

    SvaraRadera