onsdag 11 juli 2012

Köket klart!

Så skönt, nu är köket klart! Det har tagit mycket längre tid än vi trodde, men andan gick ur oss en period. Vädret var väldigt fint ute under våren så då blev det svårt att jobba inomhus... ;-)

Snickerierna var redan vitmålade, men som sagt lite slarvigt gjort. Darling tog bort all färg runt fönster på fönsterbrädan med varmluftspistolen. Ny färg som målades på var samma som i taket, (Flüggers grundfärg och sedan akrylatlackfärg high finish 50) och var en riktig skräpfärg att måla med! Resultatet blev inte alls bra, ojämnt och så. Så, följden blev att darling tog bort all färg igen och började om. Snacka om tidsödande!! Vi är inte nöjda med Flüggers snickerifärg!! Aldrig mer, har vi sagt. Färgen vi använde nu var Gjöco interiör 40.




Det var verkligen inte fint när den gamla mörkbruna färgen kom fram. Ville ha vitt igen på en gång...Varmluftspistol förresten, det innebär att luften från den är VARM. Darling gjorde detta när det var ganska kallt ute och resultatet blev då att fönstret sprack! - Oh, nej nu spricker fönstret, ropade hon till mig. Rutan är nu bytt iallafall.

Vi bytte lampan mellan köksdelen och bardisken. Nu har vi en lampa från IKEA. Samma som vi har två av i hallen faktiskt.







För ett par veckor sen kom äntligen tapeten upp. Och jag är så nöjd! Det roliga är att jag hade aldrig valt denna tapet, så jag är tacksam att M gjorde det för det blev toppenbra.







För andra gången så byts knopparna. Vi kommer behålla de runda knopparna på lådorna, men ha handtag på alla skåp.



Och så kommer några stämningsbilder.





Pumparna för diskmedel och tvål är inköpta på Chilli.





Klockan är också inköpt på Chilli samma höst som vi flyttade in här.





Barstolarna heter Play.


3 kommentarer:

  1. Vad fint det blev. Värsta designerköket. Förstår att ni är nöjda. Vilken skillnad. Kram!!

    SvaraRadera
  2. Snygg lampor också förresten. Vi har likadan i hallen. :)

    SvaraRadera
  3. Ja, den lampan är riktigt snygg :-) Det gäller ju att ha smak, eller hur? Haha.

    Tack, vi är jättenöjda. Det roliga är att det känns som om "allt" är nytt nu, även om själva köket, luckorna och så, är original från -79!

    SvaraRadera